آموزش php - قسمت دوم:روش تعریف متغیر، کامنت کردن
در سری آموزش های php کلاس من در قسمت اول در مورد نرم افزار ها و محیط های لازم برای نصب و استفاده php توضیح دادیم و مراحل آموزش php در محیط های Web Hosting و نصب سرور را فرا گرفتیم. تا بدین مرحله به خوبی با ابزار های اولیه برنامه نویسی تحت وب php آشنا شده ایم و با این درک اولیه از مفاهیم php و آموزش php، گام به گام رو به جلو حرکت می کنیم. با کلاس من همراه باشید.
اجرای فایل php یا Running php File
شما برای اجرای فایل php، ریشه دایرکتوری و یا زیر ریشه ها می بایست از طریق مرورگر، فایل های خود را انتخاب نمایید و در مرورگر خود فایل را Load نمایید. چگونه این کار را انجام دهیم ؟ در آموزش php، گام به گام به شما پاسخ خواهیم داد.
بر روی لوگوی Wamp server کلیک چپ نمایید و بر روی گزینه Localhost کلیک کنید و یا مرورگر خود را باز کنید و در نوار کار آن عبارت Localhost را تایپ نمایید.
** بعضی سیستم ها ممکن است با پورت معمولی مشکل داشته باشند، شما می توانید در این مواقع از عبارت Localhost:8080 استفاده کنید. **
خب در این مرحله می خواهیم برنامه ای را تحت زبان php بنویسیم و سپس طبق آموزش اجرای php که در این مرحله گفتیم، فایل خود را اجرا نماییم.
نحوه php نویسی
- اگر با زبان های برنامه نویسی دیگر کار کرده باشید، میدانید که در یک یا چند خط با استفاده از کاراکتر های “ >” و “<” محصور گردیده است. در زبان php هم به همین شکل می باشد و به این صورت دامنه خطوط خود را مشخص می¬کنیم :
- هر دستور و یا عبارتی را که تایپ می کنید در انتهای آن می بایست از نقطه ویرگول استفاده نمایید ( ; ) .
- پسوند فایل های php اصولا، .php هستند.
- فایل های php معمولا دارای تگ های HTML هستند و از برخی کدهای برنامه نویسی php استفاده می نمایند.
- تمامی کلاس ها، کلمات کلیدی و توابع تعریف شده از نوع case- insensitive هستند.
** case- insensitive به معنی عبارت متنی است که به بزرگی و کوچکی حروف حساس هستند و عدم رعایت آن باعث آسیب به بدنه برنامه می شود. **
در عبارت رو به رودقت کنید که بزرگی و کوچی به سه روش عبارت را تکرار نموده است. خروجی برنامه نوشته شده بالا تنها عبارت اول است که بر اساس کوچکی تمامی قواعد کتابخانه بازخوانی شده را رعایت کرده است.
آموزش php در عین سادگی نیاز به دقت بالایی دارد و نیازمند تمرکز زیاد بر روی کدهای نوشته شده است.
متغیر های زبان php
در هر زبان برنامه نویسی یک سری عبارت متغیر و یک سری ثابت داریم. در زبان برنامه نویسی php ، متغیر نامیست که به یک مکان از حافظه داده می شود، تا برخی از داده ها در آن ذخیره شوند، تا در مواقع نیاز، آنها را بازخوانی نماییم.
- برای استفاده متغیر ها در زبان برنامه نویسی php، متغیر می بایست بعد از کاراکتر "$" استفاده شود.
- نام ها می بایست به الفبا و زیر خط شروع شوند ( _ ).
- بین دو کلمه اجازه استفاده از فاصله را ندارید و باید از زیر خط ( _ ) استفاده کنید.
- نام های متغیر case- insensitive هستند.
نمونه ای از متغیر های معتبر و نا معتبر :
خب در این قسمت از آموزش php ما با مباحث اولیه نوشتن برنامه تحت زبان php آشنا شدیم و مبحث به علت حجم گسترده به صورت قسمت به قسمت شرح داده خواهد شد. شما می توانید با استفاده از هشتگ های پایین صفحه به تمامی مطالب مرتبط دسترسی داشته باشید.
در قسمت بعد آموزش php چه چیز فرا خواهیم گرفت؟
ادامه نحوه نوشتن php، خروجی ها، طرح و حل یک مثال را خواهیم داشت.