اموزش زیست دهم | اموزش سیستم تنفسی دهم | تنفس زیست دهم | قسمت چهارم
اموزش زیست دهم | اموزش سیستم تنفسی دهم | تنفس زیست دهم | قسمت چهارم: در این قست در ادامه قسمت سوم به ادامه ساختار های دستگاه های هوایی خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید تا ابتدا از گلو و حنجره با شما سخن بگوییم و در ادامه به نایژه و نایژک به طور کامل بپردازیم.
گلو و حنجره
قسمت بعدی که باید در باره ان با شما سخن بگوییم، گلو و حنجره است که بعد از بینی قرار دارند.گلو و یا حلق محل عبوری است که از ماهیچه تشکیل شده و غذا و هوا از ان عبور می کنند.انتهای گلو به دو قسمت منتهی می شود به این گونه که : مری که در پشت نای قرر داشته و مسیر غذا از دهان به معده می باشد و حنجره که در جلو بوده و در ابتدای نای واقع شده است .حنجره با باز نگه داشتن مجرای به وسیله دیواره غضروفی که وجود دارد ، عبور هوا را ممکن می سازد.تا حدودی نیز از ورود غذا به نای جلوگیری می نماید.
حلقه های نای که غضروفی هستند ، شبیه حرف سی انگلیسی بوده و مجرا را همیشه باز نگه می دارند.دهانه باز این سی شکل ها به سمت مری بوده تا غذا به راحتی عبور نماید.
نایژه ها تقسیم شده نای بوده که دو تا هستند . نایژه راست و نایژه چپ .نایژی نامبرده شده نایژ] اصلی نام دارد به گونه ای که هر کدام از این نایژه ها به نایژه های باریکتری تقسیم می شوند.همچنان غضروف نیز کم کم کمتر خواهد شد. مقدار غضروف در نایژه های اصلی بیشتر از مقدار غضروف در نایژه های کوچک تر و انتهایی تر است. مایژک که بعد از تقسیم نایژه های کوچک به وجود می اید ، فاقد لایه غضروفی بوده و نبود این حلقه باعث خواهد شد تا توانایی تنگ و گشاد شدن را در هر شرایطی می دهد.به گونه ای که با تغییر قطر هوای ورودی را کنترل می کند.
نایژک های انتهایی نیز به اخرین انشهابات و تقسیم ها در بخش هادی می گوییم که به حبابک ختم خواهد شد.در ادامه و جلسات بعدی همراه کلاس من باشید تادر مورد ساختار بافتی نای با شما سخن بگوییم.
کلاس من منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان است. تمامی نظرات و انتقادات خود را به ما گوشزد کنید. همچنین می توانید با دنبال کردن هستگ های مربوط به دستگاه تنفسی تمامی مطالب این بخش را مشاهده نمایید.